Ongecategoriseerd

Alprazolam

Mei 6, 2018

Farmacodynamiek

Het heeft anxiolytische Alprazolam, centrale spierverslappende, anticonvulsieve, sedatieve-hypnotische en paniek actie. Het heeft een dempende werking op het centrale zenuwstelsel die met voordeel gerealiseerd in de thalamus, hypothalamus en limbische systeem. Het verhoogt het remmende effect van gamma-aminoboterzuur, dat één van de voornaamste mediatoren van de pre- en postsynaptische inhibitie transmissie van zenuwimpulsen in het centrale zenuwstelsel.

Het werkingsmechanisme van alprazolam gedefinieerde stimulatie benzodiazepine receptor supramoleculaire gamma-aminoboterzuur-benzodiazepine-hlorionofor Rx complex leidt tot activering van receptor gamma-aminoboterzuur, een daling van prikkelbaarheid van subcorticale hersenstructuren polysynaptische ruggenmerg reflexinhibitie veroorzaakt.

De anxiolytische effect is de vermindering van emotionele stress, het verlichten van de symptomen van angst en angst.
Uitgedrukt anxiolytische activiteit in combinatie met een mild hypnotische effect; verkort slaaplatentie en de duur toeneemt slapen, vermindert het aantal ’s nachts wakker. Het mechanisme van hypnotische werking is remming van de cellen van de reticulaire vorming van de hersenen. Het vermindert het effect van emotionele, autonome en motorische prikkels die de slaap verstoren.
Bijna geen effect op de cardiovasculaire en respiratoire systeem.

Farmacokinetiek

Bij orale toediening is de maximale concentratie bereikt ongeveer 1-2 uur in plasma. Na een enkele orale dosis van 0,5 mg van de gemiddelde maximale concentratie 7,1 mg / ml. Er is een lineair verband tussen de dosis en alprazolam plasmaconcentratie. Bij orale inname wordt ongeveer 80% van de dosis geabsorbeerd. Ongeveer 80% van het medicijn bindt zich aan plasmaproteïnen. Kan passeren de placenta, bloed-hersen barrière (BBB) ​​in de moedermelk. Stabiele concentratie wordt meestal bereikt binnen een paar (2-3) dagen in plasma. Alprazolam wordt uitgebreid gemetaboliseerd in de lever, de belangrijkste metaboliet een alfa-hydroxy metaboliet die biologische activiteit heeft. Uitscheiding van het geneesmiddel uit het organisme komt hoofdzakelijk via de nieren in de vorm van verbindingen met glucuronzuur. De halfwaardetijd (T1 / 2) – 11-16 uur de accumulatie bij herhaalde toediening -. Minimum (verwijst naar benzodiazepinen met een gemiddelde T1 / 2) verwijderen nadat de behandeling – snel.

Indicaties voor gebruik

Behandeling van neurotische en neurose-achtige stoornissen met angst, incl. gerelateerd aan depressie.
Paniekstoornissen.

Contra

Overgevoeligheid voor alprazolam of andere benzodiazepines. Coma, shock, glaucoom, myasthenia gravis, acute alcoholvergiftiging, middelen, hypnotica en psychotrope middelen; ernstige beloop van chronische obstructieve longziekte, ernstige depressie (zelfmoordpogingen), slaapapneusyndroom uitgedrukt menselijke lever en nierfunctie, de zwangerschap (vooral I term), te zien. “speciale instructies” het geven van borstvoeding.

Voorzorgsmaatregelen cerebrale en spinale ataxie, drugsverslaving geschiedenis, de neiging om misbruik van psychofarmaca, hyperkinesie, organische hersenziekte, psychose (mogelijk paradoxale reacties), hypoproteinemia, ouderdom.
De veiligheid van alprazolam bij kinderen en adolescenten (jonger dan 18 jaar) is niet vastgesteld.

Dosering en toediening

Binnen, 2-3 keer per dag, ongeacht de voedselinname. Dosis individueel geselecteerd en gecorrigeerd in de loop van de behandeling, afhankelijk van het effect en de tolerantie van het individu. Het gebruik van minimale effectieve doses wordt aanbevolen. Wanneer angst verklaart startdosering is 0,25-0,5 mg drie keer per dag. Indien nodig kan deze dosis worden verhoogd tot 4 mg / dag (verdeeld in verscheidene doses).
Op oudere leeftijd, de initiële dosis is 0,25 mg 2-3 keer per dag.

Met angst geassocieerd met depressie, initiële dosis van 0,5 mg drie keer per dag. Indien nodig wordt de dosis verhoogd tot 4,5 mg / dag. De initiële dosis kan worden toegediend voor het slapengaan om slaperigheid overdag te minimaliseren. Duur van de behandeling is 4-12 weken. Het stoppen van het medicijn moet met de grootste zorg worden gedaan. De dosis geleidelijk worden verlaagd en langzaam, niet meer dan 0,5-1 mg voor het slapen gaan of 0,5 mg driemaal daags. Voor de meeste patiënten een voldoende hoge dosis is 4-6 mg / dag voor kinderen van 4-12 weken. In sommige gevallen kan, indien nodig, kan de dosis worden verhoogd tot 10 mg / dag (maar niet meer dan 1 mg om de 3-4 dagen), en de duur van de behandeling – tot acht maanden.

Bij de behandeling van ouderen en verzwakte patiënten dienen lagere dosis gebruiken: aanvankelijk – 0,25 mg 2-3 keer per dag, indien nodig, en goede draagbaarheid geleidelijk verhoogd tot 0,5-0,75 mg / dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *