Ongecategoriseerd

Rotavirus

September 29, 2018

Rotavirus-infectie is een van de meest voorkomende oorzaken van diarree bij volwassenen en komt het meest voor bij kinderen jonger dan 5 jaar. Het is veilig om te zeggen: voor het begin van school leed elk kind eronder. De belangrijkste klinische symptomen van deze infectie zijn diarree, braken en koorts. Voor iedereen gaat het echter verder met zijn eigen kenmerken. Wat zijn de tekenen van deze ziekte, diagnose en hoe rotavirus te behandelen? Is het mogelijk om te beschermen tegen de veroorzaker van een infectie en hoe effectief zijn preventieve maatregelen?

Rotavirus bij volwassenen

Rotavirus bij volwassenen is een ziekte die vaak voorkomt. De ware prevalentie ervan is moeilijk in te schatten, omdat niet elke patiënt zich tot een arts wendt voor hulp. Op volwassen leeftijd gaat hij vaak vrij gemakkelijk en veel mensen nemen het voor de gebruikelijke voedselvergiftiging. Zeer zelden is rotavirus levensbedreigend, maar risicogroepen zijn ook mensen met verminderde immuniteit (na chemotherapie of bestraling, mensen die lijden aan kanker, cytotoxische geneesmiddelen gebruiken die lijden aan een HIV-infectie).

Het is noodzakelijk een rotavirusinfectie te behandelen onmiddellijk nadat de eerste tekenen van de ziekte verschijnen. Maar er moet aan worden herinnerd dat er in de moderne geneeskunde geen specifieke behandelingen voor darmgriep zijn. In geen geval mag u zich niet bezighouden met zelfbehandeling, alle geneesmiddelen zouden alleen een specialist moeten aanstellen.

In dit geval is het noodzakelijk om de ziekte correct te diagnosticeren, omdat deze overeenkomsten heeft met voedselvergiftiging. Voor deze toegewezen laboratoriumtests. Na onderzoek wordt de optimale behandelmethode gekozen.

Verplichte elementen van het behandelingsproces zijn strikte naleving van de voeding en het drinken regime, bedrust.

Behandeling van darmgriep is symptomatisch. Het heeft tot doel verdere uitdroging te voorkomen, braken, buikpijn te elimineren en ontlasting te normaliseren. Het kan zowel thuis als in het ziekenhuis worden uitgevoerd. Maar omdat de ziekte besmettelijk is, is het nodig om de patiënt te isoleren tot herstel, zodat hij volledig in quarantaine is.

Rehydratiemiddelen zijn vereist voor braken of stoelgangstoornissen, omdat in dit geval de kans op snelle uitdroging van het lichaam snel toeneemt. Als thuis geen van de bovengenoemde geneesmiddelen aanwezig was, kan het rehydratatiemiddel onafhankelijk worden bereid. Om dit te doen, moet in 1 liter zuiver gekookt water worden gegoten over een theelepel frisdrank en zout, voeg 3-4 eetlepels suiker. Deze vloeistof wordt aanbevolen om elke 15-20 minuten in kleine slokjes te drinken.

Rotavirus Dieet
Verplichte deel van de behandeling van intestinale griep is een speciaal therapeutisch voedsel. Op de eerste dag na de verergering van de ziekte, raden artsen aan om volledig te weigeren te eten, alleen drinken toegestaan. Dit zal de symptomen van intoxicatie verminderen en het algehele welzijn van de patiënt snel verbeteren. Wanneer de pijnlijke gevoelens verdwijnen en de gezondheidstoestand weer normaal wordt, kunt u overstappen naar voeding, die zo licht en zachtaardig mogelijk moet zijn.

Wanneer het rotavirus wordt behandeld, is het noodzakelijk om dergelijke producten volledig te verlaten:

  • Volle melk en zuivelproducten.
  • Roggebrood.
  • Gebak bakken.
  • Rauwe groenten en fruit – komkommers, radijs, radijs, uien en knoflook, kool, citrus.
  • Pasta, gierst en gerst.
  • Pure chocolade, koolzuurhoudende dranken, geconcentreerde sappen.
  • Gebak, snoep en andere zoetigheden.
  • Harde kaas
  • Worsten, gerookt vlees.
  • Zout, gekruid en gekruid voedsel.

Welke producten moeten aanwezig zijn in de voeding van een persoon met de diagnose rotavirusinfectie? Dit kunnen droge bouillon, gelei, rijstwater, botervrije aardappelpuree, gekookte rijst, kip of kalkoen zonder vel, stoomkoteletten zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *